
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
400 gramów
400 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku.
Krok 2
W następnej kolejności dodaj wyporcjowane mięso i obsmaż z każdej strony.
Krok 3
Wsyp Fix Knorr, dodaj pomidory oraz 500 mililitrów wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie, około 1,5 godziny.
Krok 4
Na 30 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz rozmaryn.
Krok 5
Przed podaniem dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprawdź czy mięso oraz ziemniaki są już miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej