Duszona baranina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszona baranina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

400 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku.

Krok 2

W następnej kolejności dodaj wyporcjowane mięso i obsmaż z każdej strony.

Krok 3

Wsyp Fix Knorr, dodaj pomidory oraz 500 mililitrów wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie, około 1,5 godziny.

Krok 4

Na 30 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz rozmaryn.

Krok 5

Przed podaniem dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprawdź czy mięso oraz ziemniaki są już miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej