Duszona baranina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona baranina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

209 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

400 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku.

Krok 2

W następnej kolejności dodaj wyporcjowane mięso i obsmaż z każdej strony.

Krok 3

Wsyp Fix Knorr, dodaj pomidory oraz 500 mililitrów wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie, około 1,5 godziny.

Krok 4

Na 30 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz rozmaryn.

Krok 5

Przed podaniem dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprawdź czy mięso oraz ziemniaki są już miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Greckie burgery wołowe
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej