Duszona baranina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona baranina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

400 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku.

Krok 2

W następnej kolejności dodaj wyporcjowane mięso i obsmaż z każdej strony.

Krok 3

Wsyp Fix Knorr, dodaj pomidory oraz 500 mililitrów wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie, około 1,5 godziny.

Krok 4

Na 30 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz rozmaryn.

Krok 5

Przed podaniem dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprawdź czy mięso oraz ziemniaki są już miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej