Duszona baranina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona baranina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

400 gramów

400 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku.

Krok 2

W następnej kolejności dodaj wyporcjowane mięso i obsmaż z każdej strony.

Krok 3

Wsyp Fix Knorr, dodaj pomidory oraz 500 mililitrów wody. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem, do momentu, gdy mięso będzie miękkie, około 1,5 godziny.

Krok 4

Na 30 minut przed końcem duszenia dodaj pokrojone w dużą kostkę ziemniaki oraz rozmaryn.

Krok 5

Przed podaniem dopraw do smaku, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sprawdź czy mięso oraz ziemniaki są już miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona baranina w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej