
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Żeberka pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2
Mięso oprósz przyprawą Knorr, a następnie natrzyj ketchupem i sosem sojowym.

Krok 3
Żeberka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Piecz pod przykryciem przez 80 minut w temperaturze 190 °C. Żeberka podawaj z pieczonymi ziemniaczkami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka pieczone w sosie własnym
Żeberka pieczone w sosie własnym to wspaniały pomysł na niedzielny obiad. Ich przygotowanie zajmuje nieco czasu, jednak cierpliwość zdecydowanie się opłaci. Prezentują się one bowiem pięknie na talerzu, a ich smak jest wyborny. Do przyrządzenia żeberek nie potrzeba wielu składników. Wystarczy mięso, czyli żeberka wieprzowe, przyprawa do mięs Knorr, sos sojowy oraz łagodny ketchup. Oczywiście wedle upodobań można również użyć ostrego. Sos sojowy dostępny jest obecnie niemal w każdym sklepie, znajdziesz go na półkach z żywnością orientalną. Jest słony, wiec nie przesadź z jego ilością. Żeberka marynuje się i piecze w pierniku – i właśnie ten etap trwa najdłużej. Proces pieczenia trwa bowiem 80 minut. W tym czasie możesz jednak zająć się czymś innym np. przygotować świeżą surówkę z kapusty oraz chrupiące ziemniaki, które idealnie będą pasowały do żeberek.