Żeberka z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

103

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

4 ziarna

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka oczyść umyj i osusz. Podziel na porcje i oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 5

Jabłka pokrój na cząstki, oprósz je majerankiem i obsmaż na maśle.* Gotowe żeberka podawaj obłożone jabłkami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Przyprawione mięso obtocz w mące, obsmaż na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, a następnie przełóż ją na żeberka.

Krok 3

Z patelni zlej tłuszcz, wlej na nią wino i szklankę wody, dodaj majeranek i ziele angielskie i po zagotowaniu zalej sosem żeberka. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj suszone owoce i duś do momentu, kiedy staną się one miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej