Soczyste żeberka z owocami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 ziarna

2 sztuki

1 kilogram

null

4 sztuki

null

1 szklanka

3 łyżki

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka oczyść umyj i osusz. Podziel na porcje i oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 5

Jabłka pokrój na cząstki, oprósz je majerankiem i obsmaż na maśle.* Gotowe żeberka podawaj obłożone jabłkami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2

Przyprawione mięso obtocz w mące, obsmaż na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, a następnie przełóż ją na żeberka.

Krok 3

Z patelni zlej tłuszcz, wlej na nią wino i szklankę wody, dodaj majeranek i ziele angielskie i po zagotowaniu zalej sosem żeberka. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 4

Dodaj suszone owoce i duś do momentu, kiedy staną się one miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szaszłyk z ananasem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej