Składniki
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
4 ziarna
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka oczyść umyj i osusz. Podziel na porcje i oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 5
Jabłka pokrój na cząstki, oprósz je majerankiem i obsmaż na maśle.* Gotowe żeberka podawaj obłożone jabłkami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Przyprawione mięso obtocz w mące, obsmaż na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu usmaż cebulę na złoto, a następnie przełóż ją na żeberka.
Krok 3
Z patelni zlej tłuszcz, wlej na nią wino i szklankę wody, dodaj majeranek i ziele angielskie i po zagotowaniu zalej sosem żeberka. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj suszone owoce i duś do momentu, kiedy staną się one miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej