Żeberka po kasselsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka po kasselsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 pęczek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.

Krok 2

Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.

Krok 3

Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę. 

Krok 4

Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Azjatycki ryż
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej