
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 łyżka
1 pęczek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.
Krok 2
Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.
Krok 3
Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej