
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 łyżka
1 pęczek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.
Krok 2
Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.
Krok 3
Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej