Żeberka po kasselsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka po kasselsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 pęczek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.

Krok 2

Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.

Krok 3

Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę. 

Krok 4

Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej