Żeberka po kasselsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka po kasselsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 łyżka

1 pęczek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i wytrzyj do sucha.

Krok 2

Włóż do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Przykryj i duś przez 60 minut.

Krok 3

Następnie zalej 2 szklankami wody dodaj drobno pokrojone warzywa, ćwiartki pomidora i pokrojoną w kostkę cebulę. 

Krok 4

Duś dalsze 45 minut, następnie przez 15 minut piecz bez przykrywki. Zlej sos, dodaj musztardy i pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka po kasselsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej