Letnia uczta w ogrodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia uczta w ogrodzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

6 łyżek

200 mililitrów

100 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 1

Krok 2

Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 2

Krok 3

Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 4

Krok 5

Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 5

Krok 6

Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Letnia uczta w ogrodzieLetnia uczta w ogrodzie

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.