Letnia uczta w ogrodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia uczta w ogrodzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

6 łyżek

200 mililitrów

100 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 1

Krok 2

Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 2

Krok 3

Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 4

Krok 5

Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 5

Krok 6

Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Letnia uczta w ogrodzieLetnia uczta w ogrodzie

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.