
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
50 gramów
1 opakowanie
6 łyżek
200 mililitrów
100 mililitrów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Krok 3
Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Krok 5
Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Krok 6
Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Letnia uczta w ogrodzie
Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.