Letnia uczta w ogrodzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 mililitrów

6 łyżek

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 1

Krok 2

Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 2

Krok 3

Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 4

Krok 5

Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 5

Krok 6

Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej