Letnia uczta w ogrodzie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

70 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

50 gramów

200 mililitrów

100 mililitrów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 1

Krok 2

Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 2

Krok 3

Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 3

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 4

Krok 5

Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 5

Krok 6

Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Letnia uczta w ogrodzie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia uczta w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej