
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
200 mililitrów
1 opakowanie
500 gramów
1 pęczek
8 sztuk
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
50 gramów
100 mililitrów
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Krok 3
Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Krok 5
Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Krok 6
Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej