Kaczka pieczona po królewsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

150 mililitrów

60 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kaczkę, odetnij szyję i skrzydła. Następnie natrzyj przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Dodaj umyte i wypestkowane śliwki pod koniec pieczenia. Gdy kaczka będzie już miękka – wyjmij ją z piekarnika, pokrój na porcje i ułóż na półmisku. Ostudź sos, przetrzyj, wymieszaj z rumem.

Krok 4

Następnie dopraw i połącz z ubitą pianą z białek. Obłóż dekoracyjnie kaczkę i zapiekaj. Najlepiej podawać z ryżem i surówkami.

Krok 2

Po godzinie polej tłuszczem, skrop naparem z herbaty i piecz około 60 minut polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej