Kaczka pieczona po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kaczka pieczona po królewsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

150 mililitrów

60 gramów

50 mililitrów

2 sztuki

2 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kaczkę, odetnij szyję i skrzydła. Następnie natrzyj przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na godzinę.

Krok 3

Dodaj umyte i wypestkowane śliwki pod koniec pieczenia. Gdy kaczka będzie już miękka – wyjmij ją z piekarnika, pokrój na porcje i ułóż na półmisku. Ostudź sos, przetrzyj, wymieszaj z rumem.

Krok 4

Następnie dopraw i połącz z ubitą pianą z białek. Obłóż dekoracyjnie kaczkę i zapiekaj. Najlepiej podawać z ryżem i surówkami.

Krok 2

Po godzinie polej tłuszczem, skrop naparem z herbaty i piecz około 60 minut polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka pieczona po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej