Broschettes z piersi kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Broschettes z piersi kaczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 słoik

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

do sałatki:

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z przyprawą Knorr oraz jedną łyżką brązowego cukru.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 1

Krok 2

Kaczkę obierz ze skóry, pokrój kostkę. Włóż ją do marynaty i dokładnie wymieszaj. Odłóż na 24 godziny. Po tym czasie kawałki kaczki ponadziewaj na szaszłyki, przekładając mięso perłową cebulką.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 2

Krok 3

Brochettes grilluj na średnio rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach po 6 minut z każdej strony. Piersi mogą być niedopieczone.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 3

Krok 4

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Wyciśnij sok z cytryny, buraka pokrój w półplastry, pokrusz ser kozi, z pomarańczy wykrój segmenty.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj sos sałatkowy z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dodaj rukolę i pokrojone w kawałki buraka. Całość ułóż na talerzu, udekoruj cząstkami pomarańczy i pokruszonym serem. Na sałatkę nałóż brochettes z kaczki.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę możesz udekorować ziarnami granatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaczka z ananasem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Broschettes z piersi kaczkiBroschettes z piersi kaczki

Broschettes to pochodzące z Algierii szaszłyki, których bazę stanowią nabite na wykałaczki kawałki zamarynowanego wcześniej mięsa. Przygotuj ich wersję z piersią z kaczki, podawaną na smacznej sałatce z rukoli, cząstek pomarańczy, buraków i miękkiego sera koziego. Na początek w osobnej misce połącz oliwę z przyprawą do grilla i łyżką brązowego cukru. Z tak przygotowaną marynatą dokładnie wymieszaj kawałki mięsa. Nadziewaj je na długie wykałaczki – na przemian z cebulkami perłowymi. Gotowe broschettes grilluj z każdej strony. Dzięki temu, że do marynaty użyto cukru, skórka mięsa skarmelizuje się. Pamiętaj, aby upewnić się, że ruszt nagrzany jest do średniej temperatury. Zbyt wysoka może bowiem spowodować wysuszenie się delikatnego mięsa. Szaszłyki podawaj z sałatką, którą przygotujesz dzięki powyższemu przepisowi. Sekretem jej smaku jest nie tylko perfekcyjny dobór składników, ale również oryginalny sos truskawkowy z chili. Danie przed podaniem możesz dodatkowo przystroić orzechami nerkowca. Mamy nadzieję, że przyrządzanie wyśmienitych broschettes będzie dla Ciebie przyjemnością.