Broschettes z piersi kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Broschettes z piersi kaczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 słoik

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

do sałatki:

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z przyprawą Knorr oraz jedną łyżką brązowego cukru.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 1

Krok 2

Kaczkę obierz ze skóry, pokrój kostkę. Włóż ją do marynaty i dokładnie wymieszaj. Odłóż na 24 godziny. Po tym czasie kawałki kaczki ponadziewaj na szaszłyki, przekładając mięso perłową cebulką.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 2

Krok 3

Brochettes grilluj na średnio rozgrzanym grillu na aluminiowych tackach po 6 minut z każdej strony. Piersi mogą być niedopieczone.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 3

Krok 4

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Wyciśnij sok z cytryny, buraka pokrój w półplastry, pokrusz ser kozi, z pomarańczy wykrój segmenty.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj sos sałatkowy z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dodaj rukolę i pokrojone w kawałki buraka. Całość ułóż na talerzu, udekoruj cząstkami pomarańczy i pokruszonym serem. Na sałatkę nałóż brochettes z kaczki.

Broschettes z piersi kaczki - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę możesz udekorować ziarnami granatu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Broschettes z piersi kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Broschettes z piersi kaczkiBroschettes z piersi kaczki

Broschettes to pochodzące z Algierii szaszłyki, których bazę stanowią nabite na wykałaczki kawałki zamarynowanego wcześniej mięsa. Przygotuj ich wersję z piersią z kaczki, podawaną na smacznej sałatce z rukoli, cząstek pomarańczy, buraków i miękkiego sera koziego. Na początek w osobnej misce połącz oliwę z przyprawą do grilla i łyżką brązowego cukru. Z tak przygotowaną marynatą dokładnie wymieszaj kawałki mięsa. Nadziewaj je na długie wykałaczki – na przemian z cebulkami perłowymi. Gotowe broschettes grilluj z każdej strony. Dzięki temu, że do marynaty użyto cukru, skórka mięsa skarmelizuje się. Pamiętaj, aby upewnić się, że ruszt nagrzany jest do średniej temperatury. Zbyt wysoka może bowiem spowodować wysuszenie się delikatnego mięsa. Szaszłyki podawaj z sałatką, którą przygotujesz dzięki powyższemu przepisowi. Sekretem jej smaku jest nie tylko perfekcyjny dobór składników, ale również oryginalny sos truskawkowy z chili. Danie przed podaniem możesz dodatkowo przystroić orzechami nerkowca. Mamy nadzieję, że przyrządzanie wyśmienitych broschettes będzie dla Ciebie przyjemnością.