Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

631 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

541 osób wydrukowało

Pobierz pdf

874 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

30 gramów

1 pęczek

2 łyżki

sos:

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą, następnie powstałą marynatą natrzyj mięso.

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - Krok 1

Krok 2

Piersi usmaż na ruszcie rozgrzanego grilla z obu stron – po 5-6 minut. Usmażone mięso wystudź i pokrój w cienkie plastry.

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz i pokrój w plastry, figi również pokrój w plastry. Ser pokrusz, cykorię pokrój w cienkie paski. W misce połącz rukolę, cykorię oraz drobno pokrojoną kolendrę.

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - Krok 3

Krok 4

W miseczce połącz wszystkie składniki sosu i wymieszaj. Na blacie rozłóż tortille i posmaruj je sosem.

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - Krok 4

Krok 5

Na tortille nałóż rukolę z cykorią, plastry awokado, figi oraz pokruszony ser i mięso. Wszystko razem zawiń. Placki ułóż na rozgrzanym grillu – opiekaj kilka minut z obu stron, uważając, aby się nie przypaliły. Gotowe podawaj z ulubionym dipem.

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Wrapy z kurczakiem możesz również przygotować w swojej domowej kuchni używając grillowej patelni.

1

Opinie o przepisie

  • Zofia Rusnarczyk

    Zofia Rusnarczyk , 12.05.2019

    I to bardzo...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grillaPełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla

Wrapy – szybka przekąska na ciepło, odpowiednia na drugie śniadanie lub obiad. To także smaczny sposób na podanie grillowanego kurczaka. Marynowane i upieczone na grillu mięso będzie soczyste i kruche, doskonale skomponuje się z chrupiącymi sałatami, a także kremowym miąższem z awokado. W misce połącz cykorię, rukolę, ser pleśniowy oraz figi. W miarę możliwości użyj świeżych owoców, ale sprawdzą się także suszone. Kiedy mięso będzie już gotowe, pokrój je na kawałki i kładź na tortille. Placki posmaruj wcześniej pikantnym indonezyjskim sosem sambal oelek, którego smak złagodzisz nieco dodatkiem jogurtu oraz majonezu. Jego wyrazisty charakter bardzo dobrze uzupełni smak pozostałych dodatków, czyli mięsa, warzyw i owoców. Na placki nałóż pozostałe składniki: mieszankę sałat oraz awokado. Zawiń wszystko w dość ciasne rulony. Serwuj z dipem czosnkowym albo domowymi frytkami, a bezpośrednio przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub kolendrą. Przygotuj pełnoziarniste wrapy z kurczakiem z grilla – zobacz, jakie to łatwe.