Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin przepis – Zobacz na przepisy.pl

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

123 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

glazura do skrzydełek:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 1

Krok 2

Przygotuj glazurę mieszając wszystkie składniki do glazury, oprócz ziarna sezamowego.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do glazury. Dokładnie obtocz w glazurze i ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 3

Krok 4

Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu ziarnem sezamu.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować również pałki czy uda z kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • Ela kajda

    Ela kajda , 15.05.2018

    Bardzo smaczne dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej