Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

137 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

glazura do skrzydełek:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 1

Krok 2

Przygotuj glazurę mieszając wszystkie składniki do glazury, oprócz ziarna sezamowego.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do glazury. Dokładnie obtocz w glazurze i ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 3

Krok 4

Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu ziarnem sezamu.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować również pałki czy uda z kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • Ela kajda

    Ela kajda , 15.05.2018

    Bardzo smaczne dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej