Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

glazura do skrzydełek:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 1

Krok 2

Przygotuj glazurę mieszając wszystkie składniki do glazury, oprócz ziarna sezamowego.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 2

Krok 3

Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do glazury. Dokładnie obtocz w glazurze i ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 3

Krok 4

Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu ziarnem sezamu.

Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować również pałki czy uda z kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • Ela kajda

    Ela kajda , 15.05.2018

    Bardzo smaczne dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w glazurowane sosem hoisin - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka w glazurowane sosem hoisinSkrzydełka w glazurowane sosem hoisin

Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.