
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 łyżki
na sos:
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj i osusz. Porozcinaj na pojedyncze kawałki a końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń - nie nadaje się ona do grillowania. W miejsce wymieszaj Przyprawę do pikantnego kurczaka Knorr z olejem. W powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.

Krok 2
Przygotuj sos mieszając wszystkie składniki ze sobą.

Krok 3
Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu pod przykryciem, po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do sosu dokładnie wymieszaj. Ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.

Krok 4
Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu pokrojonym szczypiorem. Podawaj z resztą sosu.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz przygotować również pałki - uda z kurczaka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej