Kaczka z ananasem i czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z ananasem i czereśniami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

16 sztuk

2 sztuki

3 szczypty

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę opraw, dobrze umyj i osusz. Cebulę pokrój w plastry, a selera w kostkę.

Krok 3

Kaczkę wyjmij i ostudź, po czym zdejmij jej skórę i oddziel mięso od kości. Mięso pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 6

Mieszaj, aż się zagotuje i dorzuć kawałki ananasa i czereśnie bez pestek. Chwileczkę gotuj. Kaczkę podawaj z ryżem, przybraną czereśniami.

Krok 2

Kaczkę włóż do garnka, wlej litr wody, wrzuć cebulę, selera i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez godzinę i 30 minut na niezbyt dużym ogniu.

Krok 4

Zagotuj 200 ml wywaru, w którym była kaczka. Kawałki mięsa wrzuć na gorący olej i podsmaż, a następnie dodaj sos sojowy i miód.

Krok 5

Wymieszaj i wlej wódkę oraz zagotowany bulion.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej