Kaczka z ananasem i czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z ananasem i czereśniami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 szczypty

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

16 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę opraw, dobrze umyj i osusz. Cebulę pokrój w plastry, a selera w kostkę.

Krok 3

Kaczkę wyjmij i ostudź, po czym zdejmij jej skórę i oddziel mięso od kości. Mięso pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 6

Mieszaj, aż się zagotuje i dorzuć kawałki ananasa i czereśnie bez pestek. Chwileczkę gotuj. Kaczkę podawaj z ryżem, przybraną czereśniami.

Krok 2

Kaczkę włóż do garnka, wlej litr wody, wrzuć cebulę, selera i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez godzinę i 30 minut na niezbyt dużym ogniu.

Krok 4

Zagotuj 200 ml wywaru, w którym była kaczka. Kawałki mięsa wrzuć na gorący olej i podsmaż, a następnie dodaj sos sojowy i miód.

Krok 5

Wymieszaj i wlej wódkę oraz zagotowany bulion.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z ananasem i czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej