
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 sztuki
1.5 kilograma
500 gramów
500 gramów
500 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę zamarynuj w białym winie. Podziel ją na części i usuń kości.
Krok 2
Na rozgrzanym maśle* uduś cząstki kaczki.
Krok 3
Kapustę poszatkuj, grzyby pokrój, a cebulę posiekaj. Składniki uduś na tłuszczu z kaczki i dopraw.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto francuskie i podziel na połowę.
Krok 5
Na jednej rozłóż zimne kawałki kaczki i kapustę.
Krok 6
Drugą częścią ciasta przykryj farsz, dociskając brzegi. Wytnij w dowolne kształty, a następnie posmaruj na wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Krok 7
Piecz w temperaturze 160 stopni do czasu, gdy ciasto się zarumieni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej