Składniki
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
2 łyżki
300 gramów
null
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę natrzyj solą i czosnkiem, a następnie pokrój na porcje.
Krok 2
Podsmaż na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj pokrojoną cebulę i grzyby.
Krok 4
Po chwili podlej wodą i uduś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Linguini z cukinią po sycylijsku
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej