
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
2 łyżki
300 gramów
null
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę natrzyj solą i czosnkiem, a następnie pokrój na porcje.
Krok 2
Podsmaż na tłuszczu.
Krok 3
Dodaj pokrojoną cebulę i grzyby.
Krok 4
Po chwili podlej wodą i uduś pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej