
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę. Dokładnie wymieszaj z pokruszonymi mini kostkami, jajkiem i przyprawami. Formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtocz je w mące.
Krok 2
W dużym garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Wkładaj pulpety do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.
Krok 3
Sos borowikowy Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu: wymieszaj z 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze przez minutę.
Krok 4
Pulpety podawaj polane sosem, z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej