Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę. Dokładnie wymieszaj z pokruszonymi mini kostkami, jajkiem i przyprawami. Formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtocz je w mące.

Krok 2

W dużym garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Wkładaj pulpety do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Krok 3

Sos borowikowy Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu: wymieszaj z 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze przez minutę.

Krok 4

Pulpety podawaj polane sosem, z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej