Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso i namoczoną, odciśniętą bułkę. Dokładnie wymieszaj z pokruszonymi mini kostkami, jajkiem i przyprawami. Formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtocz je w mące.

Krok 2

W dużym garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Wkładaj pulpety do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny.

Krok 3

Sos borowikowy Knorr przygotuj wg przepisu na opakowaniu: wymieszaj z 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze przez minutę.

Krok 4

Pulpety podawaj polane sosem, z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety wieprzowe w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej