Spaghetti z klopsikami w śmietanowym sosie
łatwe
548 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
400 gramów
200 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem oraz oliwą. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki i układaj na blasze wyłożonej pergaminem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 10 minut.
Krok 3
W tym czasie na rozgrzanej margarynie przesmaż posiekaną cebulę, oprósz ją mąką i wymieszaj. Następnie wlej wino, zagotuj i odparuj alkohol.
Krok 4
Na patelnię wlej wodę i śmietanę. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, wymieszaj i zagotuj. Dodaj również musztardę. Sos gotuj 8-10 minut.
Krok 5
Do sosu włóż ostrożnie upieczone klopsiki. Makaron podgrzej, nałóż na talerze i polej przygotowanym sosem z klopsikami. Danie udekoruj listkami świeżych ziół.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej