Spaghetti z klopsikami w śmietanowym sosie
łatwe
511 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
400 gramów
200 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkiem oraz oliwą. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki i układaj na blasze wyłożonej pergaminem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 10 minut.
Krok 3
W tym czasie na rozgrzanej margarynie przesmaż posiekaną cebulę, oprósz ją mąką i wymieszaj. Następnie wlej wino, zagotuj i odparuj alkohol.
Krok 4
Na patelnię wlej wodę i śmietanę. Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr, wymieszaj i zagotuj. Dodaj również musztardę. Sos gotuj 8-10 minut.
Krok 5
Do sosu włóż ostrożnie upieczone klopsiki. Makaron podgrzej, nałóż na talerze i polej przygotowanym sosem z klopsikami. Danie udekoruj listkami świeżych ziół.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej