
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
null
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę i seler oczyść, obierz, umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zaszklij cebulę, dodaj warzywa i mięso. Przesmaż.
Krok 3
Wlej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr, oprósz tymiankiem i gotuj ok 10 minut często mieszając.
Krok 4
Makaron ugotuj w wrzącej, osolonej wodzie. Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej