Spaghetti po bielańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po bielańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

null

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę i seler oczyść, obierz, umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zaszklij cebulę, dodaj warzywa i mięso. Przesmaż.

Krok 3

Wlej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr, oprósz tymiankiem i gotuj ok 10 minut często mieszając.

Krok 4

Makaron ugotuj w wrzącej, osolonej wodzie. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros w tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej