Spaghetti po bielańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po bielańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

null

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę i seler oczyść, obierz, umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zaszklij cebulę, dodaj warzywa i mięso. Przesmaż.

Krok 3

Wlej Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr, oprósz tymiankiem i gotuj ok 10 minut często mieszając.

Krok 4

Makaron ugotuj w wrzącej, osolonej wodzie. Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po bielańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej