Spaghetti bolognese z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

600 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotowałam osobno w osolonej wodzie 300 gram. Mięso mielone smażyłam na patelni razem z cukinią pokrojona w kostkę pokruszyłam na to 2 kostki mini czosnkowe Knorr dodałam oregano i bazylię oraz zioła prowansalskie

Krok 2

Wymieszałam smazyłam aż zmiękła cukinia i mięsko się wysmażyło. Dodałam pomidory z puszki wszystko razem z sosem FIX Pikantne Bolognese z chili Knorr

Krok 3

Dodałam przecie pomidorowy 200 gram oraz wodę 2 szklanki. Dusiłam wszystko razem.Do miski włozyłam makaron i zalałam sosem na około makaronu smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti napoli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - SpaghettiSpaghetti

Jeśli chcesz przyrządzić szybki i smaczny obiad, wykorzystaj przepis na spaghetti. Ważnym składnikiem tego dania jest makaron (oprócz rekomendowanego możesz użyć też tagliatelle lub penne). Ugotuj go al dente, zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu. Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu. Możesz zrobić go samodzielnie (używając świeżych lub puszkowanych pomidorów) albo wykorzystać gotowy. Połącz go z mięsem mielonym i smaż na patelni, uważając, żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj cebulę, siekaną marchewkę i czosnek oraz dopraw świeżo zmielonym pieprzem i oregano. Niecodziennym rozwiązaniem wydaje się wykorzystanie cukinii, która sprawi, że Twój sos będzie miał ciekawszy smak. Wszystko duś do momentu zmiękczenia mięsa. Na talerzu ułóż makaron i polej go przygotowanym sosem, następnie posyp startym parmezanem lub żółtym serem. Żeby ozdobić potrawę i dodatkowo uatrakcyjnić jej smak, wykorzystaj swoje ulubione dodatki – liście bazylii, oliwki lub kapary. Spaghetti możesz wziąć ze sobą do pracy, odgrzewane smakuje równie dobrze. Smacznego.