
Składniki
200 gramów
600 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotowałam osobno w osolonej wodzie 300 gram. Mięso mielone smażyłam na patelni razem z cukinią pokrojona w kostkę pokruszyłam na to 2 kostki mini czosnkowe Knorr dodałam oregano i bazylię oraz zioła prowansalskie
Krok 2
Wymieszałam smazyłam aż zmiękła cukinia i mięsko się wysmażyło. Dodałam pomidory z puszki wszystko razem z sosem FIX Pikantne Bolognese z chili Knorr
Krok 3
Dodałam przecie pomidorowy 200 gram oraz wodę 2 szklanki. Dusiłam wszystko razem.Do miski włozyłam makaron i zalałam sosem na około makaronu smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti
Jeśli chcesz przyrządzić szybki i smaczny obiad, wykorzystaj przepis na spaghetti. Ważnym składnikiem tego dania jest makaron (oprócz rekomendowanego możesz użyć też tagliatelle lub penne). Ugotuj go al dente, zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu. Kolejnym krokiem jest przygotowanie sosu. Możesz zrobić go samodzielnie (używając świeżych lub puszkowanych pomidorów) albo wykorzystać gotowy. Połącz go z mięsem mielonym i smaż na patelni, uważając, żeby składniki się nie przypaliły. Dodaj cebulę, siekaną marchewkę i czosnek oraz dopraw świeżo zmielonym pieprzem i oregano. Niecodziennym rozwiązaniem wydaje się wykorzystanie cukinii, która sprawi, że Twój sos będzie miał ciekawszy smak. Wszystko duś do momentu zmiękczenia mięsa. Na talerzu ułóż makaron i polej go przygotowanym sosem, następnie posyp startym parmezanem lub żółtym serem. Żeby ozdobić potrawę i dodatkowo uatrakcyjnić jej smak, wykorzystaj swoje ulubione dodatki – liście bazylii, oliwki lub kapary. Spaghetti możesz wziąć ze sobą do pracy, odgrzewane smakuje równie dobrze. Smacznego.