
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
50 gramów
50 gramów
50 mililitrów
30 mililitrów
1 sztuka
400 mililitrów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Krok 2
Mięso podsmaż na oleju, aż zrobi się rumiane.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą, sosem worcester, przecierem pomidorowym i wlej na patelnię z mięsem.
Krok 4
Dodaj fasolę i całość duś, aż sos zrobi się gęsty.
Krok 5
Gotowe mięso nakładaj do bułek do burgerów. Na wierzchu połóż plastry cebuli i sera żółtego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burgery wołowe
Burgery domowe stają się coraz popularniejsze. Ich zaletą jest soczystość serwowanego mięsa, bogactwo warzywnych dodatków oraz różnorodność przypraw. Proponowane w przepisie burgery przygotowuje się z mięsa mielonego, duszonego z fasolą, sosem Worcester, przecierem pomidorowym i przyprawami. Danie jest wyraziste i dobrze komponuje się z dużymi, posypanymi sezamem bułkami do burgerów oraz czerwoną cebulą i serem żółtym. Tak przyrządzone burgery nie potrzebują już żadnego sosu, jeśli jednak nie wyobrażasz sobie tego rodzaju dań bez niego, dodaj do całości sos czosnkowy albo ketchup. Takie mięso z dodatkami sprawdzi się jako kolacja lub ciepła przekąska w pracy. Dobrze spakować wtedy mięsny farsz osobno i nałożyć go na bułkę dopiero tuż przed podgrzaniem w mikrofalówce. Do burgerów możesz też dołączyć inne warzywa, np. sałatę, pomidory, ogórki lub paprykę. Danie będzie bardzo smaczne, jeśli podasz je z domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj w domu ten amerykański przysmak z mięsem mielonym, wykorzystaj podany przepis.