Burgery wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

50 mililitrów

30 mililitrów

1 sztuka

400 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso podsmaż na oleju, aż zrobi się rumiane.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą, sosem worcester, przecierem pomidorowym i wlej na patelnię z mięsem.

Krok 4

Dodaj fasolę i całość duś, aż sos zrobi się gęsty.

Krok 5

Gotowe mięso nakładaj do bułek do burgerów. Na wierzchu połóż plastry cebuli i sera żółtego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery wołowe Burgery wołowe

Burgery domowe stają się coraz popularniejsze. Ich zaletą jest soczystość serwowanego mięsa, bogactwo warzywnych dodatków oraz różnorodność przypraw. Proponowane w przepisie burgery przygotowuje się z mięsa mielonego, duszonego z fasolą, sosem Worcester, przecierem pomidorowym i przyprawami. Danie jest wyraziste i dobrze komponuje się z dużymi, posypanymi sezamem bułkami do burgerów oraz czerwoną cebulą i serem żółtym. Tak przyrządzone burgery nie potrzebują już żadnego sosu, jeśli jednak nie wyobrażasz sobie tego rodzaju dań bez niego, dodaj do całości sos czosnkowy albo ketchup. Takie mięso z dodatkami sprawdzi się jako kolacja lub ciepła przekąska w pracy. Dobrze spakować wtedy mięsny farsz osobno i nałożyć go na bułkę dopiero tuż przed podgrzaniem w mikrofalówce. Do burgerów możesz też dołączyć inne warzywa, np. sałatę, pomidory, ogórki lub paprykę. Danie będzie bardzo smaczne, jeśli podasz je z domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj w domu ten amerykański przysmak z mięsem mielonym, wykorzystaj podany przepis.