Burgery wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Burgery wołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

50 mililitrów

30 mililitrów

1 sztuka

400 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz dzień wcześniej, następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Krok 2

Mięso podsmaż na oleju, aż zrobi się rumiane.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą, sosem worcester, przecierem pomidorowym i wlej na patelnię z mięsem.

Krok 4

Dodaj fasolę i całość duś, aż sos zrobi się gęsty.

Krok 5

Gotowe mięso nakładaj do bułek do burgerów. Na wierzchu połóż plastry cebuli i sera żółtego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wołowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burgery wołowe Burgery wołowe

Burgery domowe stają się coraz popularniejsze. Ich zaletą jest soczystość serwowanego mięsa, bogactwo warzywnych dodatków oraz różnorodność przypraw. Proponowane w przepisie burgery przygotowuje się z mięsa mielonego, duszonego z fasolą, sosem Worcester, przecierem pomidorowym i przyprawami. Danie jest wyraziste i dobrze komponuje się z dużymi, posypanymi sezamem bułkami do burgerów oraz czerwoną cebulą i serem żółtym. Tak przyrządzone burgery nie potrzebują już żadnego sosu, jeśli jednak nie wyobrażasz sobie tego rodzaju dań bez niego, dodaj do całości sos czosnkowy albo ketchup. Takie mięso z dodatkami sprawdzi się jako kolacja lub ciepła przekąska w pracy. Dobrze spakować wtedy mięsny farsz osobno i nałożyć go na bułkę dopiero tuż przed podgrzaniem w mikrofalówce. Do burgerów możesz też dołączyć inne warzywa, np. sałatę, pomidory, ogórki lub paprykę. Danie będzie bardzo smaczne, jeśli podasz je z domowymi frytkami i sałatką colesław. Przygotuj w domu ten amerykański przysmak z mięsem mielonym, wykorzystaj podany przepis.