
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 3
Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 6
Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej