Domowe mini burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe mini burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

241 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

Krok 3

Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.

Krok 5

W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 6

Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej