Domowe mini burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe mini burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

Krok 3

Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.

Krok 5

W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 6

Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej