
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 3
Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 6
Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej