Domowe mini burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe mini burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
257 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

Krok 3

Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.

Krok 5

W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.

Krok 6

Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowe mini burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej