Makaron z groszkowo-miętowym pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z groszkowo-miętowym pesto

Autor: joly

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

400 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

20 plastrów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 200 g groszku na 3-4 ostatnie minuty gotowania. Odcedź, zachowując około szklanki wody.

Krok 2

W międzyczasie zmiksuj resztę groszku, mięte, parmezan i crème fraîche na gładką masą i dopraw do smaku.

Krok 3

Wrzuć odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i wymieszaj z groszkowym pesto i szynką, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu, jeśli sos wydaje się za gesty. Podawaj od razu, ewentualnie posypane dodatkowym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej