Makaron z groszkowo-miętowym pesto

Autor: joly joly

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

400 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

20 plastrów

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 200 g groszku na 3-4 ostatnie minuty gotowania. Odcedź, zachowując około szklanki wody.

Krok 2

W międzyczasie zmiksuj resztę groszku, mięte, parmezan i crème fraîche na gładką masą i dopraw do smaku.

Krok 3

Wrzuć odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i wymieszaj z groszkowym pesto i szynką, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu, jeśli sos wydaje się za gesty. Podawaj od razu, ewentualnie posypane dodatkowym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej