Makaron z groszkowo-miętowym pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z groszkowo-miętowym pesto

Autor: joly

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

400 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

20 plastrów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 200 g groszku na 3-4 ostatnie minuty gotowania. Odcedź, zachowując około szklanki wody.

Krok 2

W międzyczasie zmiksuj resztę groszku, mięte, parmezan i crème fraîche na gładką masą i dopraw do smaku.

Krok 3

Wrzuć odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i wymieszaj z groszkowym pesto i szynką, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu, jeśli sos wydaje się za gesty. Podawaj od razu, ewentualnie posypane dodatkowym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z groszkowo-miętowym pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej