
Składniki
50 gramów
400 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
20 plastrów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dodając 200 g groszku na 3-4 ostatnie minuty gotowania. Odcedź, zachowując około szklanki wody.
Krok 2
W międzyczasie zmiksuj resztę groszku, mięte, parmezan i crème fraîche na gładką masą i dopraw do smaku.
Krok 3
Wrzuć odcedzony, gorący makaron z powrotem do garnka i wymieszaj z groszkowym pesto i szynką, dodając odrobinę wody z gotowania makaronu, jeśli sos wydaje się za gesty. Podawaj od razu, ewentualnie posypane dodatkowym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej