PRZEPISY.PL
Łazanki z kapustą kiszoną - autor: Koper

Łazanki z kapustą kiszoną

  • 45
  • 3
  • Średnie
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka1 szklanka
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • kapusta kiszona1 kg
  • kminek1 łyżeczka
  • Krok 1

    Przesianą mąkę mieszamy ze szczyptą soli, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Jak ciasto będzie już jednolite dzielimy je na porcje. Wałkujemy na cienkie placki (podsypując mąką) i tniemy na nieduże kwadraciki. Tak przygotowane łazanki gotujemy przez parę minut we wrzątku z rozpuszczoną kostką do makaronu.
  • Krok 2

    Próbujemy kiszoną kapustę, jeżeli jest bardzo kwaśna możemy ją wypłukać w wodzie. Następnie kapustę siekamy i podsmażamy przez 5 minut na patelni z rozgrzanym olejem. Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż woda całkowicie wyparuje. Potem smażymy jeszcze 5 minut, doprawiając kminkiem, solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 3

    Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z kapustą, podgrzewamy przez chwilę i podajemy.

Więcej przepisów z tym produktem

Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

974
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
178
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
262
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
5424
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe