
Składniki
40 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieć ciasto jak na makaron z mąki, wody, soli i dwóch jaj. Dobrze wyrób. Rozwałkuj dosyć grubo.

Krok 2
Krótko krojony makaron obgotuj, przelej zimną wodą. Zmieszaj z makiem przygotowanym jak do makowca.

Krok 3
Dodaj 2-3 łyżki cukru lub miodu oraz nieco cynamonu. Starannie wymieszaj z ugotowanymi kluskami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej