
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kluski ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.
Krok 3
Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej