Kluski z jagodami – przepis: gotowane w wodzie | Przepisy.pl pixel

Kluski z jagodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluski ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.

Krok 3

Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej