Kluski z jagodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

120 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluski ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.

Krok 3

Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej