Kluski z jagodami – przepis: gotowane w wodzie | Przepisy.pl pixel

Kluski z jagodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluski ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.

Krok 3

Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej