Kluski z jagodami – przepis: gotowane w wodzie | Przepisy.pl pixel

Kluski z jagodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
129 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluski ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 2

Na patelni rozpuść masło, dodaj jagody, bakalie, miód oraz przyprawy.

Krok 3

Gdy składniki się połączą i zgęstnieją, dodaj kluski. Duś jeszcze przez 3–4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej