
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
10 sztuk
2 sztuki
35 gramów
0.5 szklanki
null
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj, a następnie stłucz.
Krok 2
Wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i masłem. Dodaj mąkę. Ciasto wyrób.
Krok 3
Na wysypanej mąką stolnicy uformuj wałki i pokrój na małe kawałki. Z każdego kawałka uformuj kluski - najlepiej widelcem. Kluski gotuj wrzucając do osolonego wrzątku do czasu gdy wypłyną.
Krok 4
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj bulion Knorr i chwilkę gotuj. Dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło posiekane na małe kawałki, mieszamy. Ugotowane kluseczki polej sosem i posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































