Gnocchi z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

10 sztuk

2 sztuki

35 gramów

0.5 szklanki

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj, a następnie stłucz.

Krok 2

Wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i masłem. Dodaj mąkę. Ciasto wyrób.

Krok 3

Na wysypanej mąką stolnicy uformuj wałki i pokrój na małe kawałki. Z każdego kawałka uformuj kluski - najlepiej widelcem. Kluski gotuj wrzucając do osolonego wrzątku do czasu gdy wypłyną.

Krok 4

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj bulion Knorr i chwilkę gotuj. Dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło posiekane na małe kawałki, mieszamy. Ugotowane kluseczki polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej