Gnocchi z rozmarynem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

0

0.5 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

35 gramów

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj, a następnie stłucz.

Krok 1

Wymieszaj z roztrzepanymi jajkami i masłem. Dodaj mąkę. Ciasto wyrób.

Krok 1

Na wysypanej mąką stolnicy uformuj wałki i pokrój na małe kawałki. Z każdego kawałka uformuj kluski - najlepiej widelcem. Kluski gotuj wrzucając do osolonego wrzątku do czasu gdy wypłyną.

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj bulion Knorr i chwilkę gotuj. Dodajemy posiekany rozmaryn i gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy masło posiekane na małe kawałki, mieszamy. Ugotowane kluseczki polej sosem i posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej