4 przepisy na gnocchi dla każdego!
Różnego rodzaju kluski od dawna są obecne w polskiej tradycji kulinarnej. Zajadamy się pierogami leniwymi, kluskami śląskimi i, oczywiście, kopytkami. Czy czegoś jeszcze potrzeba nam do kulinarnego szczęścia? Z pewnością przyda się odrobina urozmaicenia, którą zagwarantują dania z gnocchi prosto z Italii. Skoro uwielbiamy potrawy mączne, a włoskie kulinaria również cieszą się w naszym kraju niesłabnącą popularnością, czemu nie spróbować tego połączenia? Tym bardziej że pomysł na gnocchi nie ogranicza się wyłącznie do jednej receptury. Serwować je można z minimalną ilością dodatków, pod warunkiem, że będą właściwie dobrane. Tego właśnie możesz spodziewać się po obiedzie z gnocchi, podawanymi w towarzystwie oliwy z oliwek oraz szałwii. Południowy klimat jest na wyciągnięcie widelca. Jak jeszcze przygotować gnocchi na obiad? Wyśmienicie smakują z sosem pomidorowym albo serowym. Obie propozycje znajdziesz wśród naszych sprawdzonych przepisów. Chcesz zamienić je w naprawdę solidne danie i zastanawiasz się, jakie mięso do gnocchi pasuje najlepiej? Połącz je z gęstym gulaszem z soczystą karkówką. Dobry pomysł na gnocchi sprawi, że o twoim posiłku będzie głośno!
Gnocchi, czyli włoskie kopytka z oliwą i szałwią
Tylko kilka składników wystarczy, by przygotować włoską ucztę.Zobacz przepis!