
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
300 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulkę. Kluseczki ugotuj.

Krok 2
Wlej na patelnię śmietanę oraz wodę.

Krok 3
Dodaj Fix Knorr, wszystko dokładnie zamieszaj i zagotuj.

Krok 4
Odcedź kluseczki i dodaj do sosu.

Krok 5
Ser zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Dodaj do klusek. Wszystko wymieszaj i natychmiast podawaj. Dla wzmocnienia smaku dodaj starty parmezan.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kluski gnocchi w sosie serowym
Gnocchi to popularne włoskie kluseczki, trochę podobne do polskich kopytek. Dzięki temu zdobywają kulinarne serca Polaków, zachwycając ogromnymi możliwościami ich serwowania. Gnocchi jada się w całej Italii, w wielu wersjach. Podaje się je z przeróżnymi sosami na ciepło, takimi jak pomidorowy lub grzybowy czy też z bazyliowym pesto. Dziś proponujemy wam pyszne danie, jakim jest gnocchi w sosie śmietanowo – serowym. Dzięki użyciu gotowych klusek przepis jest niezwykle prosty, a przygotowanie potrawy trwa tylko 15 minut. By stworzyć pyszne kluski gnocchi w sosie serowym musisz jedynie wykonać kilka prostych kroków. Po pierwsze - ugotuj kluseczki. Po drugie - podsmaż drobno posiekany czosnek i cebulę. Po trzecie - połącz wszystko z mieszanką przypraw i dodaj gnocchi! Gotowe! Zaskocz tą przepyszną potrawą domowników.
Dla kogo?
Gnocchi z sosem serowym to idealna propozycja dla miłośników klasycznej kuchni włoskiej, pełnej aromatów i wyrazistych smaków. Danie posmakuje także tym z was, którzy szukają pomysłów na szybkie i proste dania.
Na jaką okazję?
Gnocchi w sosie serowym to idealne rozwiązanie na pyszny, domowy obiad w prawdziwie włoskim stylu. Danie świetnie sprawdzi się także jako urozmaicenie menu kolacyjnego.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w języku włoskim oznacza grudki. Kluseczki zazwyczaj robi się z gotowanych ziemniaków i mąki, ale można również użyć kaszy pszennej, kaszy manny, a nawet mąki gryczanej.
Dla urozmaicenia:
Sos serowy do gnocchi zyska jeszcze głębszy smak, jeśli gotowe danie posypiesz tartym parmezanem. Pamiętaj też, że gnocchi z sosem śmietanowo – serowym smakują najlepiej, jeśli podasz je od razu po przygotowaniu.