
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 mililitrów
300 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulkę. Kluseczki ugotuj.

Krok 2
Wlej na patelnię śmietanę oraz wodę.

Krok 3
Dodaj Fix Knorr, wszystko dokładnie zamieszaj i zagotuj.

Krok 4
Odcedź kluseczki i dodaj do sosu.

Krok 5
Ser zetrzyj na tarce lub drobno pokrój. Dodaj do klusek. Wszystko wymieszaj i natychmiast podawaj. Dla wzmocnienia smaku dodaj starty parmezan.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kluski gnocchi w sosie serowym
Gnocchi to popularne włoskie kluseczki, trochę podobne do polskich kopytek. Dzięki temu zdobywają kulinarne serca Polaków, zachwycając ogromnymi możliwościami ich serwowania. Gnocchi jada się w całej Italii, w wielu wersjach. Podaje się je z przeróżnymi sosami na ciepło, takimi jak pomidorowy lub grzybowy czy też z bazyliowym pesto. Dziś proponujemy wam pyszne danie, jakim jest gnocchi w sosie śmietanowo – serowym. Dzięki użyciu gotowych klusek przepis jest niezwykle prosty, a przygotowanie potrawy trwa tylko 15 minut. By stworzyć pyszne kluski gnocchi w sosie serowym musisz jedynie wykonać kilka prostych kroków. Po pierwsze - ugotuj kluseczki. Po drugie - podsmaż drobno posiekany czosnek i cebulę. Po trzecie - połącz wszystko z mieszanką przypraw i dodaj gnocchi! Gotowe! Zaskocz tą przepyszną potrawą domowników.
Dla kogo?
Gnocchi z sosem serowym to idealna propozycja dla miłośników klasycznej kuchni włoskiej, pełnej aromatów i wyrazistych smaków. Danie posmakuje także tym z was, którzy szukają pomysłów na szybkie i proste dania.
Na jaką okazję?
Gnocchi w sosie serowym to idealne rozwiązanie na pyszny, domowy obiad w prawdziwie włoskim stylu. Danie świetnie sprawdzi się także jako urozmaicenie menu kolacyjnego.
Czy wiesz, że?
Gnocchi w języku włoskim oznacza grudki. Kluseczki zazwyczaj robi się z gotowanych ziemniaków i mąki, ale można również użyć kaszy pszennej, kaszy manny, a nawet mąki gryczanej.
Dla urozmaicenia:
Sos serowy do gnocchi zyska jeszcze głębszy smak, jeśli gotowe danie posypiesz tartym parmezanem. Pamiętaj też, że gnocchi z sosem śmietanowo – serowym smakują najlepiej, jeśli podasz je od razu po przygotowaniu.