SZARE KLUSKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SZARE KLUSKI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

UTRZEĆ SUROWE ZIEMNIAKI, DODAĆ SÓL, JAJKO, MĄKI. ZAGOTOWAĆ WODĘ, POSOLIĆ, GOGOWAĆ AAŻ WYPŁYNĄ I SIĘ ZAGOTUJĄ. POLAĆ MASŁEM Z BOCZKIEM LUB KIEŁBASĄ, CEBULKĄ. PODAWAĆ Z KISZONĄ KAPUSTĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej