SZARE KLUSKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SZARE KLUSKI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

UTRZEĆ SUROWE ZIEMNIAKI, DODAĆ SÓL, JAJKO, MĄKI. ZAGOTOWAĆ WODĘ, POSOLIĆ, GOGOWAĆ AAŻ WYPŁYNĄ I SIĘ ZAGOTUJĄ. POLAĆ MASŁEM Z BOCZKIEM LUB KIEŁBASĄ, CEBULKĄ. PODAWAĆ Z KISZONĄ KAPUSTĄ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SZARE KLUSKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej