Zupa z suszu owocowego z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z suszu owocowego z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

114 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

40 dekagramów

1 szczypta

90 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 3

Krok 4

Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 4

Krok 5

Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Anna Domka

    Anna Domka , 21.12.2015

    wg mnie winien być bardzo dobry pomysł na zupę dnia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej