Zupa z suszu owocowego z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z suszu owocowego z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

114 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

40 dekagramów

1 szczypta

90 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 3

Krok 4

Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 4

Krok 5

Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Anna Domka

    Anna Domka , 21.12.2015

    wg mnie winien być bardzo dobry pomysł na zupę dnia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pak choi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej