Zupa z suszonych owoców z kluskami – wigilijna | Przepisy.pl pixel

Zupa z suszu owocowego z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
116 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

40 dekagramów

1 szczypta

90 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 3

Krok 4

Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 4

Krok 5

Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Anna Domka

    Anna Domka , 21.12.2015

    wg mnie winien być bardzo dobry pomysł na zupę dnia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z suszu owocowego z kluskamiZupa z suszu owocowego z kluskami

Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.