
Składniki
30 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
40 dekagramów
1 szczypta
90 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Krok 2
Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Krok 3
Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Krok 4
Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Krok 5
Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej