Zupa z suszu owocowego z kluskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z suszu owocowego z kluskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

114 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

40 dekagramów

1 szczypta

90 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Suszone owoce opłucz dzień wcześniej i przez noc namocz w wodzie. Następnego dnia odlej wodę i zalej owoce świeżą tak, by były przykryte w całości.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 1

Krok 2

Zagotuj je, po czym dodaj syrop buraczany, bulionetkę Knorr i pieprz.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 2

Krok 3

Z mąki i jajek ugnieć ciasto.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 3

Krok 4

Łyżeczką od herbaty wrzucaj kluski do gotującej się, osolonej wody. Gdy gotowe kluski zaczną wypływać na powierzchnię, odlej wodę.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 4

Krok 5

Kluski dodaj do zupy z suszu owocowego. Słoninę rozpuść na patelni i również dodaj do zupy. Podawaj.

Zupa z suszu owocowego z kluskami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Anna Domka

    Anna Domka , 21.12.2015

    wg mnie winien być bardzo dobry pomysł na zupę dnia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z suszu owocowego z kluskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej