Zupa migdałowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa migdałowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
249 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 dekagramów

1500 mililitrów

3 dekagramy

1 łyżka

15 dekagramów

12 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 2

Krok 3

Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adam Papuziński

    Adam Papuziński , 18.12.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej