Zupa migdałowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa migdałowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

247 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 dekagramów

1500 mililitrów

3 dekagramy

1 łyżka

15 dekagramów

12 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 2

Krok 3

Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adam Papuziński

    Adam Papuziński , 18.12.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej