
Składniki
1 szczypta
10 dekagramów
1500 mililitrów
3 dekagramy
1 łyżka
15 dekagramów
12 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Krok 2
Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Krok 3
Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej