Zupa migdałowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa migdałowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
249 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 dekagramów

1500 mililitrów

3 dekagramy

1 łyżka

15 dekagramów

12 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 2

Krok 3

Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adam Papuziński

    Adam Papuziński , 18.12.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej