Zupa migdałowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa migdałowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

236 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

3 dekagramy

15 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

1500 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 2

Krok 3

Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adam Papuziński

    Adam Papuziński , 18.12.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej