Zupa migdałowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa migdałowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
248 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

10 dekagramów

1500 mililitrów

3 dekagramy

1 łyżka

15 dekagramów

12 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz z łusek, następnie zmiel w maszynce lub zetrzyj na tarce. Ryż ugotuj na sypko (we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem pół łyżki masła).

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mleko zagotuj z cukrem, dodaj opłukane rodzynki oraz szczyptę soli i zmielone migdały.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 2

Krok 3

Ogrzewaj jeszcze chwilę, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmij z ognia, dodaj resztę masła i podawaj na ciepło z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa migdałowa z ryżem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adam Papuziński

    Adam Papuziński , 18.12.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa migdałowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej