
Składniki
2 sztuki
1.5 litra
null
null
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
6 opakowań
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.
Krok 2
Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.
Krok 4
Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.
Krok 5
Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej