Chłodnik z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

null

null

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

6 opakowań

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.

Krok 5

Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej