Chłodnik z kukurydzy

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

1.5 litra

2 łyżki

1 szklanka

6 opakowań

2 sztuki

0

1 łyżka

0.2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.

Krok 1

Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.

Krok 1

Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.

Krok 1

Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.

Krok 1

Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Jesienny kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej