Chłodnik z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

null

null

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

6 opakowań

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.

Krok 5

Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej