Składniki
2 sztuki
1.5 litra
null
null
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
6 opakowań
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.
Krok 2
Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.
Krok 4
Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.
Krok 5
Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej