Chłodnik z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

null

null

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

6 opakowań

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kosteczkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Dolej do niej wodę oraz wino i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Wrzuć odsączoną kukurydzę i gotuj przez 5 minut.

Krok 4

Zdejmij garnek z palnika i ostudź zupę. Zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz oraz sól.

Krok 5

Wymieszaj i wstaw do lodówki, aby się schłodziła. Podawaj posypaną szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej