Chłodnik warzywny na serku wiejskim – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik serowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 2

Kefir wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw pieprzem i przyprawą Delikat Knorr. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Wymieszaj z warzywami i wyporcjuj do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej