Chłodnik warzywny na serku wiejskim – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik serowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 2

Kefir wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw pieprzem i przyprawą Delikat Knorr. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Wymieszaj z warzywami i wyporcjuj do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej