Chłodnik warzywny na serku wiejskim – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik serowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 2

Kefir wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw pieprzem i przyprawą Delikat Knorr. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Wymieszaj z warzywami i wyporcjuj do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej