Chłodnik warzywny na serku wiejskim – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik serowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 2

Kefir wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw pieprzem i przyprawą Delikat Knorr. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Wymieszaj z warzywami i wyporcjuj do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tort makowy z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej