Chłodnik warzywny na serku wiejskim – Zobacz na przepisy.pl

Chłodnik serowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 mililitrów

1 opakowanie

1

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Szczypiorek pokrój drobno.

Krok 2

Kefir wymieszaj z serkiem wiejskim. Dopraw pieprzem i przyprawą Delikat Knorr. Wstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Wymieszaj z warzywami i wyporcjuj do miseczek. Posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej