Chłodnik z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

250 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W sporym garnku doprowadzamy do wrzenia 750 ml wody. Gdy już się zagotuje dodajemy barszcz czerwony i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Najlepiej w tym celu wstawić garnek do większego naczynia z zimną wodą.

Krok 2

Ogórka obieramy, a rzodkiewki dokładnie płuczemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z jogurtem i śmietaną do zupy, kiedy ta osiągnie temperaturę pokojową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut.

Krok 3

Przed podaniem do chłodnika dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej