
Składniki
2 sztuki
250 mililitrów
250 mililitrów
1 pęczek
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W sporym garnku doprowadzamy do wrzenia 750 ml wody. Gdy już się zagotuje dodajemy barszcz czerwony i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Najlepiej w tym celu wstawić garnek do większego naczynia z zimną wodą.
Krok 2
Ogórka obieramy, a rzodkiewki dokładnie płuczemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z jogurtem i śmietaną do zupy, kiedy ta osiągnie temperaturę pokojową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut.
Krok 3
Przed podaniem do chłodnika dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































