Chłodnik z fetą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 mililitrów

250 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W sporym garnku doprowadzamy do wrzenia 750 ml wody. Gdy już się zagotuje dodajemy barszcz czerwony i dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Najlepiej w tym celu wstawić garnek do większego naczynia z zimną wodą.

Krok 2

Ogórka obieramy, a rzodkiewki dokładnie płuczemy. Warzywa kroimy w drobną kostkę i dodajemy razem z jogurtem i śmietaną do zupy, kiedy ta osiągnie temperaturę pokojową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 20 minut.

Krok 3

Przed podaniem do chłodnika dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i posypujemy posiekaną zieleniną. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa dyniowo-kokosowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej