
Składniki
100 mililitrów
3 łyżeczki
4 łyżki
1 kilogram
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miksera wrzuć truskawki, dodaj śmietanę, cukier puder i miksuj.
Krok 2
Dodaj wino i brandy.
Krok 3
Dopraw sokiem z cytryny, schłodź i rozlej potem do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej