
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki pokrój na kawałki.
Krok 2
Wymieszaj ocet z miodem. Ostrożnie połącz z truskawkami. Odstaw na kilka minut.
Krok 3
Podawaj ze śmietaną, bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej