
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki pokrój na kawałki.
Krok 2
Wymieszaj ocet z miodem. Ostrożnie połącz z truskawkami. Odstaw na kilka minut.
Krok 3
Podawaj ze śmietaną, bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej