Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki pokrój na kawałki.
Krok 2
Wymieszaj ocet z miodem. Ostrożnie połącz z truskawkami. Odstaw na kilka minut.
Krok 3
Podawaj ze śmietaną, bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
60 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej