Lody truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lody truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

400 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

60 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce przebierz, opłucz i obierz z szypułek. Następnie rozrób w mikserze.

Krok 2

Mleko zagotuj z owocami.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, do czasu gdy masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z przecierem z truskawek lub poziomek i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej