
Składniki
150 gramów
400 mililitrów
4 sztuki
0.5 sztuki
60 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce przebierz, opłucz i obierz z szypułek. Następnie rozrób w mikserze.
Krok 2
Mleko zagotuj z owocami.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie gotuj.
Krok 4
Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, do czasu gdy masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z przecierem z truskawek lub poziomek i śmietaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej