Lody truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

400 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

60 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce przebierz, opłucz i obierz z szypułek. Następnie rozrób w mikserze.

Krok 2

Mleko zagotuj z owocami.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, do czasu gdy masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z przecierem z truskawek lub poziomek i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej