Lody truskawkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody truskawkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

400 mililitrów

4 sztuki

0.5 sztuki

60 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce przebierz, opłucz i obierz z szypułek. Następnie rozrób w mikserze.

Krok 2

Mleko zagotuj z owocami.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem na jednolitą masę, a następnie wlej gorące mleko i podgrzej na małym ogniu, aż zgęstnieje. Nie gotuj.

Krok 4

Następnie szybko ozięb, wlej do maszynki do kręcenia lodów do połowy wysokości. Wstaw do zamrażalnika, włącz maszynkę i kręć, do czasu gdy masa zgęstnieje. Pod koniec zamrażania wymieszaj z przecierem z truskawek lub poziomek i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej