Słodki omlet z nutellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki omlet z nutellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 szklanki

2 szklanki

3 sztuki

null

1 opakowanie

8 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.

Krok 2

Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.

Krok 3

Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki omlet z nutellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej