
Składniki
null szczypt
2 szklanki
2 szklanki
3 sztuki
null
1 opakowanie
8 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.
Krok 2
Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.
Krok 3
Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej