
Składniki
null szczypt
2 szklanki
2 szklanki
3 sztuki
null
1 opakowanie
8 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka utrzyj razem z mąką i mlekiem, białka natomiast ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.
Krok 2
Połącz delikatnie obie masy i smaż na rozgrzanym tłuszczu dość grube placki.
Krok 3
Słodkie omlety posmaruj warstwą Nutelli, złóż na pół i oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej