Kulki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki serowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 sztuka

100 gramów

6 łyżek

400 gramów

2 łyżki

null

200 gramów

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek wymieszać ser z jajkiem, olejem, mlekiem, sola i skórką cytrynową. Później brzegi powstałych kół posmarować mlekiem, na jedną połowę nałożyć konfitury, przykryć ją drugą połową koła i ścisnąć brzegi, tak aby się nie rozeszły. Do garnka wlać tyle oleju, żeby można było usmażyć kulki. Gdy kulki uzyskają złocisty kolor należy je wyjąc z oleju. Na koniec można je posypać cukrem pudrem.

Krok 2

W osobnej misce należy wymieszać mąkę z cukrem pudrem. Następnie mąkę z cukrem wsypać do masy serowej i wyrobić masę.

Krok 3

Potem ciasto rozwałkować na stole posypanym mąką, ciasto powinno zachować grubość od 1- 2 cm, z foremki w kształcie większego koła wyciąć krążki (za foremkę może posłużyć brzegi kubka lub szklanki).

Krok 4

Później brzegi powstałych kół posmarować mlekiem, na jedną połowę nałożyć konfitury, przykryć ją drugą połową koła i ścisnąć brzegi, tak aby się nie rozeszły.

Krok 5

Do garnka wlać tyle oleju, żeby można było usmażyć kulki. Gdy kulki uzyskają złocisty kolor należy je wyjąc z oleju. Na koniec można je posypać cukrem pudrem.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej