Piankowe szaszłyki w galaretce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piankowe szaszłyki w galaretce

Autor: Elżbieta Świtulska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić w szklanych kieliszkach, w gorącej wodzie, ostudzić i wstawić do lodówki.

Krok 2

Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kolorowe pianki i żelki.

Krok 3

Tak przygotowane szaszłyki wkładać w lekko tężejącą galaretkę. Desery wstawić z powrotem do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piankowe szaszłyki w galaretce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej