Kisiel z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

6 łyżek

3 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj.

Krok 2

Zalej 1 szklanką wrzącej wody.

Krok 3

Dodaj cukier i sok z cytryny. Ugotuj.

Krok 4

Pod koniec wlej wodę z mąką ziemniaczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej