
Składniki
1.5 szklanki
6 łyżek
3 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj.
Krok 2
Zalej 1 szklanką wrzącej wody.
Krok 3
Dodaj cukier i sok z cytryny. Ugotuj.
Krok 4
Pod koniec wlej wodę z mąką ziemniaczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej