Kisiel z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

6 łyżek

3 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj.

Krok 2

Zalej 1 szklanką wrzącej wody.

Krok 3

Dodaj cukier i sok z cytryny. Ugotuj.

Krok 4

Pod koniec wlej wodę z mąką ziemniaczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej