
Składniki
1.5 szklanki
6 łyżek
3 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz ze skórki, zetrzyj.
Krok 2
Zalej 1 szklanką wrzącej wody.
Krok 3
Dodaj cukier i sok z cytryny. Ugotuj.
Krok 4
Pod koniec wlej wodę z mąką ziemniaczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej