Cytrynowe niebo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe niebo

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę dokładnie ubijamy z łyżką cukru, uważając by się jednak nie zrobiło z niej masło. Żółtko ucieramy z pozostałym cukrem, po czym dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i chwilę razem miksujemy. Żółtko z cukrem wlewamy następnie do ubitej śmietany i razem miksujemy aż składniki się połączą. Pomarańczę obieramy ze skóry, dzielimy na małe kawałki i układamy w szklankach lub pucharkach do lodów. Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Dekorujemy skórką z cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser Tiramisu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej