Cytrynowe niebo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowe niebo

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę dokładnie ubijamy z łyżką cukru, uważając by się jednak nie zrobiło z niej masło. Żółtko ucieramy z pozostałym cukrem, po czym dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i chwilę razem miksujemy. Żółtko z cukrem wlewamy następnie do ubitej śmietany i razem miksujemy aż składniki się połączą. Pomarańczę obieramy ze skóry, dzielimy na małe kawałki i układamy w szklankach lub pucharkach do lodów. Przykrywamy warstwą bitej śmietany. Dekorujemy skórką z cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowe niebo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej