Pudding bananowy z brązowym ryżem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

0.25 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.

Krok 2

Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej