Pudding bananowy z brązowym ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z brązowym ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

0.25 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.

Krok 2

Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kulebiak z dynią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej