Pudding bananowy z brązowym ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z brązowym ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.

Krok 2

Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej