Pudding bananowy z brązowym ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z brązowym ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.

Krok 2

Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z brązowym ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej