
Składniki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
5 sztuk
1.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.
Krok 2
Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej