
Składniki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
5 sztuk
1.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.
Krok 2
Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej