Składniki
1.5 szklanki
1 szklanka
0.25 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.
Krok 2
Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej