
Składniki
0.25 szklanki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
5 sztuk
1.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.
Krok 2
Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej