Pavlova przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pavlova

Autor: Kuchnia w opałach

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i dokładnie miksować, aby cukier dobrze się rozbił. Pod koniec dodać ocet i mąkę i jeszcze miksować przez dwie minuty.

Krok 2

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać pianę tworząc okrąg o średnicy około 22 cm. Boki trochę podnieść (nałożyć więcej piany).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni, włożyć bezę. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny.

Krok 4

Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Rozprowadzić w środku tortu bezowego, na wierzchu ułożyć owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej