Pavlova przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pavlova

Autor: Kuchnia w opałach

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i dokładnie miksować, aby cukier dobrze się rozbił. Pod koniec dodać ocet i mąkę i jeszcze miksować przez dwie minuty.

Krok 2

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać pianę tworząc okrąg o średnicy około 22 cm. Boki trochę podnieść (nałożyć więcej piany).

Krok 3

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni, włożyć bezę. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny.

Krok 4

Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Rozprowadzić w środku tortu bezowego, na wierzchu ułożyć owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pavlova - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej