Składniki
2 łyżki
3 łyżki
70 gramów
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę połamać na kostki, rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej.
Krok 2
Wafel posmarować masłem orzechowym, na wierzchu położyć drugi wafel.
Krok 3
Czekoladę rozsmarować na wierzchu wafli, posypać orzechami. Można schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej