Jabłka z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

200 gramów

8 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne, po czym napełnij marmoladą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Upiecz.

Krok 3

Z cukru i wody ugotuj syrop.

Krok 4

Ubij białka i zaparz je gorącym syropem. Na jabłka nałóż pianę i ponownie zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej