
Składniki
0.5 szklanki
200 gramów
8 sztuk
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne, po czym napełnij marmoladą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Upiecz.
Krok 3
Z cukru i wody ugotuj syrop.
Krok 4
Ubij białka i zaparz je gorącym syropem. Na jabłka nałóż pianę i ponownie zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej