
Składniki
0.5 szklanki
200 gramów
8 sztuk
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne, po czym napełnij marmoladą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 2
Upiecz.
Krok 3
Z cukru i wody ugotuj syrop.
Krok 4
Ubij białka i zaparz je gorącym syropem. Na jabłka nałóż pianę i ponownie zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej