Jabłka z pianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka z pianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

200 gramów

8 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jabłka, wydrąż gniazda nasienne, po czym napełnij marmoladą i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 2

Upiecz.

Krok 3

Z cukru i wody ugotuj syrop.

Krok 4

Ubij białka i zaparz je gorącym syropem. Na jabłka nałóż pianę i ponownie zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka z pianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej