Sos z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

5 łyżek

1 łyżeczka

200 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Krok 2

Następnie zalej wrzącą wodą i dodaj skórkę cytrynową. Ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej