Sos z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

5 łyżek

1 łyżeczka

200 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Krok 2

Następnie zalej wrzącą wodą i dodaj skórkę cytrynową. Ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dyniowe ciastka francuskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej