
Składniki
0.6 szklanki
5 łyżek
1 łyżeczka
200 gramów
50 mililitrów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój.
Krok 2
Następnie zalej wrzącą wodą i dodaj skórkę cytrynową. Ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej