Sos z jabłek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z jabłek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.6 szklanki

5 łyżek

1 łyżeczka

200 gramów

50 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój.

Krok 2

Następnie zalej wrzącą wodą i dodaj skórkę cytrynową. Ugotuj i przetrzyj.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z jabłek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej