
Składniki
0.6 szklanki
5 łyżek
1 łyżeczka
200 gramów
50 mililitrów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój.
Krok 2
Następnie zalej wrzącą wodą i dodaj skórkę cytrynową. Ugotuj i przetrzyj.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej