Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
6 plastrów
1 sztuka
100 gramów
7 łyżek
1 opakowanie
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ, a następnie posiekaj go.
Krok 2
Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.
Krok 3
Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą.
Krok 4
Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem Hellmann's i łyżką oliwy. Upieczone i gorące ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej