Łódeczki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

189 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

1 sztuka

100 gramów

7 łyżek

1 opakowanie

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ, a następnie posiekaj go.

Krok 2

Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.

Krok 3

Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą.

Krok 4

Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem Hellmann's i łyżką oliwy. Upieczone i gorące ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej