Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

20 gramów

250 gramów

150 gramów

0.5 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłucz, pokrój w kostkę i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 2

Cebulę i paprykę oczyść, opłucz, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 3

Boczek częściowo stop, po czym dodaj cebulę i paprykę. Podsmaż, skrop wodą i duś do miękkości.

Krok 4

Połącz z kapustą, opłukanymi kaparami oraz śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej