Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku
średnie
5 osób zapisało

Składniki
80 gramów
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
20 gramów
20 gramów
250 gramów
150 gramów
0.5 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę opłucz, pokrój w kostkę i zalej wywarem. Ugotuj.
Krok 2
Cebulę i paprykę oczyść, opłucz, pokrój w kostkę razem z boczkiem.
Krok 3
Boczek częściowo stop, po czym dodaj cebulę i paprykę. Podsmaż, skrop wodą i duś do miękkości.
Krok 4
Połącz z kapustą, opłukanymi kaparami oraz śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej