Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

20 gramów

250 gramów

150 gramów

0.5 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłucz, pokrój w kostkę i zalej wywarem. Ugotuj.

Krok 2

Cebulę i paprykę oczyść, opłucz, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 3

Boczek częściowo stop, po czym dodaj cebulę i paprykę. Podsmaż, skrop wodą i duś do miękkości.

Krok 4

Połącz z kapustą, opłukanymi kaparami oraz śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej