Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 2

Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.

Krok 3

Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.

Krok 4

Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej