Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 2

Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.

Krok 3

Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.

Krok 4

Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej