Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem
średnie
44 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 opakowanie
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 2
Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.
Krok 3
Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.
Krok 4
Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej