Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 2

Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.

Krok 3

Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.

Krok 4

Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej