Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 2

Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.

Krok 3

Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.

Krok 4

Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej