Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 2

Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.

Krok 3

Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.

Krok 4

Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej