Zapiekane naleśniki z kurczakiem i serem
średnie
44 osoby zapisały

Składniki
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 opakowanie
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka zamarynować, po kilkunastu minutach pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 2
Przygotować naleśniki: Wymieszać mleko, mąkę, jajko i wodę, dodać szczyptę soli. Wylewać po łyżce do zupy na patelnię i smażyć z obu stron po kilka minut.
Krok 3
Odrobinę kurczaka i sera zawijać w naleśniki. Układać w naszyniu żaroodpornym. Zalać sosem ze słoika.
Krok 4
Zapiekać ok. pół godziny w temperaturze 20 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej