Cielęcina ze śliwkami w cieście francuskim
średnie
15 osób zapisało

Składniki
800 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso czyścić z błon, rozkroić na płaski placek i lekko rozbić. Marynatę do mięs Knorr wymieszać z olejem i rozmarować z obu ston na mięsie. Wsadzić do lodówki na kilka godzin ( u mnie cała noc).
Krok 2
Na zamarynowanym mięsie układamy śliwki suszone, przykrywamy je plastrami szynki parmeńskiej i zwijamy ściśle w roladę. W kilku miejscach związać sznurkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia, wlać wino i wsadzić do piekarnika. Piec 90 minut od czasu do czasu podlewając mięso wytworzonym podczas pieczenia sosem. Roladę wystudzić.
Krok 3
Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim przestudzoną roladę. Mięso dokładnie zawinąc w ciasto, zawijająć końce ciasta pod spód. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć roladę i posmarować ją jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka.
Krok 4
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Wsadzić mięso i piec około 25 minut. Roladę lekko przestudzić i pokroić na kawałki. Podawać z konfiturą z żurawiny. SMACZNEGO :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej