Roladki schabowe wielkanocne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe wielkanocne

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać olej wsypać marynatę do mięs i przyprawę do gyros Knorr. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem zamarynować. Odstawić na 12 godzin.

Krok 2

Ugotować jajka na twardo, obrać ostudzić. Ugotować kalafior. Ugotować ryż pod koniec gotowania dodać 1/2 kostki cielęcej knorr.

Krok 3

Jajka zawinąć w plastry mięsa i boczku, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim roladki. Wlać 200 ml wody zagotować przykryć i dusić 12-15 minut. W 1/2 szkl wody zimnej rozrobić sos ciemny wlać do patelni i gotować 5 minut.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż , roladki i kalafior polać sosem, zapiec w180 stopniach 8-10 minut. Pod koniec posypać serem zapiec posypać natką pietruszki.

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej