Roladki schabowe wielkanocne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe wielkanocne

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać olej wsypać marynatę do mięs i przyprawę do gyros Knorr. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem zamarynować. Odstawić na 12 godzin.

Krok 2

Ugotować jajka na twardo, obrać ostudzić. Ugotować kalafior. Ugotować ryż pod koniec gotowania dodać 1/2 kostki cielęcej knorr.

Krok 3

Jajka zawinąć w plastry mięsa i boczku, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim roladki. Wlać 200 ml wody zagotować przykryć i dusić 12-15 minut. W 1/2 szkl wody zimnej rozrobić sos ciemny wlać do patelni i gotować 5 minut.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż , roladki i kalafior polać sosem, zapiec w180 stopniach 8-10 minut. Pod koniec posypać serem zapiec posypać natką pietruszki.

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej